Uudet lainat

Kun lainaa netistä hakeva asiakas huomaa, että alalle on ilmestynyt uusi tekijä, on tavallista esittää seuraava kysymys: ”voinko luottaa tähän uuteen lainapalveluun?”.

Me arvotamme toiminnassamme yli kaiken nimenomaan luotettavuuden sekä yleisen turvallisuuden, liittyen niin rahansiirtoihin kuin asiakkaan yksityisyyteenkin.

Kaikki esitetyt ja arvioidut lainapaikat ovat meidän tiukkojen alakohtaisten standardiemme mukaisesti hyväksiluettuja eli täysin vakavaraisia sekä luotettuja alan toimijoita.

Parhaat uudet lainat 2020

Yleistä uusista lainoista

Ihmisten tarve pikaluottoihin eli pikavippeihin tuntuu kasvavan vuodesta toiseen. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että uusia lainoja tarjoavia yhtiöitä ilmestyy lainamarkkinoille kovaa vauhtia. Saadakseen jalan oven väliin, tarjoavat useat uudet toimijat asiakkailleen täysin korottomia lainoja tai korottomia kuukausia. Tämän seurauksena on selvää, että alalla jo kauemmin toimineet pankit sekä lainayhtiöt tuntevan nousevat paineet nahoissaan kilpailun lisääntyessä.

Lainaa haluavien asiakkaiden kannalta tämä on kuitenkin ainoastaan myönteinen asia, sillä alati kasvava kilpailu johtaa suoraan aina vain parempiin tarjouksiin. Me lainaaheti.comissa haluamme kuitenkin muistuttaa, että vaikka uuden lainantarjoajan ensimmäinen laina olisikin kilpailijoitaan edullisempi, saattavat sen seuraavat lainat olla huomattavasti kalliimpia.

Mikäli olet siis henkilö, jolla on jo aiemmista tilanteista johtuen suuret velat tai muuten vain epäedullinen taloudellinen tilanne, ei lainan hakeminen noin vain välttämättä ole se paras vaihtoehto. Ollessasi kuitenkin velaton ja vakituisilla tuloilla siunattu yksilö, ei pikalainan ottamiseen ole mitään käytännön esteitä sen enempää kuin eettisiäkään. Pikalaina on mitä parhain keino rahoittaa arjen keskellä syntyviä yllättäviäkin menoja. Kannattaakin tutustua lainaa heti.comin asiantuntijoiden kokoamiin pikalaina-ja kulutusluotto-sivuihin jos haluat tietää enemmän.

Pikaluotot eli pikavipit yleistyivät selkeästi kuluttajien keskuudessa 2000-luvun alkupuolella. Ennen sen aikaisen mobiiliteknologian mahdollistamia tekstiviestitsekin haettavia pikalainoja, oli tuiki tavallista joutua jonottamaan tylsän kivijalkapankin pölyisessä konttorissa lainoja, jotka olivat äärimmäisen kalliita ehtoineen.

Kuluttajien halu ja tarve saada halvempia lainoja aiheutti markkinoille tilanteen, jossa netistä haettavia lainoja tarjoavat rahoitusyhtiöt ovat todella kysyttyä tavaraa. Edelleen lainamarkkinoille ilmestyy kasvavaan tahtiin useita uusia lainoja tarjoavia rahoituspalveluja. Enää ei siis lainaa haluavan asiakkaan tarvitse kohdata tavallisen pankin byrokratian kiemuroita – puhumattakaan kiskurihintaisesta lainasta. Alan monipuolistuessa asiakas voi vain lähettää netissä naurettavan helposti täytettävän verkkohakemuksen, jonka jälkeen lainarahat ilmestyvät tilille jopa alle vartissa.

Netti on todetusti pullollaan erilaisia lainantarjoajia ja rahaa onkin saatavilla hyvin erikokoisiin tarpeisiin – aina viidestäkymmenestä eurosta kymmeniin tuhansiin. Kun etsit juuri omaan tarpeeseesi sopivaa lainapaikkaa, seuraavat listaamamme asiat ovat tärkeitä muistaa:

  • Mihin ja kuinka paljon tarvitsen rahaa?
  • Mikä on lainan todellinen vuosikorko?
  • Kuinka pitkän maksuajan voin lainalleni saada?

Kun olet silmäillyt edellä olevat kohdat, kannattaa siirtyä seuraavaan vaiheeseen, jossa etsit kaikessa rauhassa sinulle sopivinta lainasivustoa. Kiinnitä huomiota aina lainojen summien lisäksi niihin liittyviin ehtoihin. Me lainaaheti.comissa alleviivaamme sitä, että pelkästään lainojen hintojen vertaileminen keskenään ei yksin riitä. On erittäin tärkeää kysyä itseltään, että tuntuuko lainan hakeminen juuri omaan tilanteeseen sopivalta, turvalliselta ja selvältä.

Myönteisen henkilökohtaisen lainapäätöksen jälkeenkin kannattaa aina ottaa vain sen verran lainaa, kun sen hetkinen tilanne vaatii.

Lainaaheti.com-sivuston tiimi, mikä koostuu vuosia rahoitus-ja finanssialalla toimineista asiantuntijoista, arvioi kaikki lainapaikat tietyin kriteerein. Jotta voit netistä lainaa hakevana asiakkaana etsiä rauhallisin mielin, juuri sinulle sopivaa lainaa, tutustu alta meidän tiimimme arviointikriteereihin. Täten sinulle ei jää epäselväksi millä perusteella me olemme koonneet esiteltävät lainayhtiöt juuri sinun taloudellisia tarpeita tukeaksemme.

Millä perusteella arvioimme lainapaikat:

  1. Hinta: Erot lainantarjoajien välillä vaihtelevat huomattavasti, vaikka asiakas etsisikin juuri saman kokoista lainaa. Usein on kuitenkin viisasta käyttää aikaa vertailuun eikä mennä edullisimman lainantarjoajan tarjouksen perässä, etenkään silloin jos tarjous ei muilta osin tunnu mieleiseltä. Miksi kukaan maksaisi esimerkiksi 2000€ lainasta satoja euroja enemmän, mikäli sama laina on saatavilla myös paljon edullisemmin.
  2. Palvelun joustavuus sekä ehdot: Millä aikataululla asiakas saa rahat tililleen? Mikä takaisinmaksuaika asiakkaalle tarjotaan? Liittyykö tarjoukseen kenties lyhennysvapaita kuukausia tai uusille asiakkaille vaikkapa kokonaan koroton laina? Mikäli edellä esitetyt vastaukset eivät ole miellyttäviä tai alan kilpailutilanteen mukaisesti reiluja, on hyvin epätodennäköistä, että me suosittelemme silloin kyseistä yhtiötä.
  3. Asiakaspalvelu: Kun asiakas toimii pankin tai rahoitusyhtiön kanssa tiiviissä rahallisessa sopimussuhteessa, on tätä päivää oleva toimiva asiakaspalvelu äärimmäisen tärkeä. Mikäli asiakaspalvelu ei ole hereillä 24/7 tai muilta ehdoiltaan sujuvaa kuten esimerkiksi puhelinpalvelun tai live-chatin osalta, on todennäköistä, että emme suosittele kyseistä lainantarjoajaa.
  4. Nettisivut: Nykyään lainapalvelu, jonka nettisivut eivät ole helppokäyttöiset, selkeät ja informaatiota sisältävät, eivät ansaitse asiakkaidemme aikaa – saati sitten rahaa. Moderni ja tarkoituksenmukainen lainayhtiö esittelee kaikki oleellisimmat lainoja koskevat tiedot selkeästi jo lainan hakuprosessin alussa.

Me olemme jatkuvasti havainneet trendin, jonka mukaan markkinoiden uusimmat lainantarjoajat nauttivat suuresta suosiosta -, mutta vain hetken. Asiakkaiden klikkausten ja sekä muun tietoliikenteen perusteella on nähtävissä, että kaikki uudet lainapaikat nousevat suosiovertauksessa ensimmäiseksi, kunnes tilanne hieman tasoittuu.

Sivustomme ei ole tehnyt systemaattista selvitystä niiden motiivien löytämiseksi, jotka selittäisivät kuinka suurissa määrin uusia lainoja annetaan näiden klikkausten perusteella. On joka tapauksessa selvää, että kun alalle ilmestyy uusi toimija, se saavuttaa hyvin lyhyessä ajassa suuren suosion. Tietty osa suosiosta on selitettävissä myös sillä, että ihmiset haluavat aktiivisesti kokeilla onneaan jonkin uuden parissa. Ajatus siitä, että ehkäpä tämä lainantarjoaja myöntää edullisempaa lainaa kuin toinen, elää vahvasti ihmisten mielissä.

On mahdollista, että tämä selittyy asiakkailla, jotka ottavat aktiivisesti netistä haettavia pikalainoja omien kulujensa kattamiseksi. Nämä asiakkaat pyrkivät systemaattisesti hakemaan itselleen aina uuden lainan siitäkin huolimatta, että edellisiä ei ole maksettu. Tämä selittyy yksinkertaisesti sillä, että lainaa ei myönnetä vanhasta lainapaikasta, mikäli maksamattomia kulueriä on vielä olemassa.

On tietysti itsestään selvää, etteivät uudetkaan lainapaikat myönnä lainaa henkilöille, joilla on selviä epäluottamustekijöitä heidän taloudellisessa tilanteessaan puhumattakaan aiemmista maksuhäiriömerkinnöistä. Useimmat luotettavat toimijat tarkistavat poikkeuksetta kaikkien hakijoiden todellisen maksukyvyn.

Usein kysyttyä uusista lainoista

Kuinka käytän lainavertailua?

Lainaaheti.com suosittelee seuraavaa: mieti yksinkertaisesti se summa jonka haluat lainata ja tarkista vertailutaulukosta omaa summaasi parhaiten vastaava lainayhtiö. Löydettyäsi etsimäsi painat vain ”hae lainaa”-painiketta, niin siirryt kyseisen lainantarjoajan sivuille. Kun olet onnistuneesti täyttänyt lainahakemuksen, voit odottaa rahojen ilmestymistä tilillesi.

Suosiiko lainaaheti.com jotain lainapaikkaa ainoastaan omaksi edukseen?

Ehdottomasti emme. Me listaamme vain ja ainoastaan parhaiksi toteamamme lainayhtiöt tarjouksineen yksiselitteisen selkeästi esille. Noudatamme kaikissa lainayhtiöiden esittelyissä omien asiantuntijoidemme tiukkoja alakohtaisia laadun standardeja.

Ovatko netin kaikki lainapaikat mukana vertailussanne?

Meidän vertailussamme ovat ainoastaan kaikki asiantuntijoidemme luotettaviksi sekä hyväksi todetut lainantarjoajat. Me emme listaa yhtäkään lainantarjoajaa, joka ei noudata suomen lakia tai muita rahoitus-ja finanssialan lainasektorin ylläpitämiä laatustandardeja. Lainantarjoajat, joilla on tunnetusti kyseenalainen maine tai takanaan paljon negatiivisia asiakaskokemuksia, eivät löydä itseään lainaaheti.comin vertailusivulta.

Voinko luottaa siihen, että vertailussa olevat tiedot pitävät paikkansa?

Meidän asiantuntijamme päivittävät lainavertailusivuja viikoittain ja vieläpä täysin manuaalisesti. Täten pystymme takaamaan kaikkien sivustolla olevien tietojen täsmällisen ajantasaisuuden. On selvää, että lainantarjoajien muuttaessa hinnoitteluaan aktiivisesti on syytä aina varmistaa, että takaisinmaksusumma on merkitty oikein, ennen kuin asiakas hyväksyy yhtäkään lainaa.

Lopuksi

Netistä haettavaa pikalainaa haluavan kannattaa kaikin puolin tutustua aina uusiin lainantarjoajiin. Kaikki kivet kannattaa kääntää, jotta juuri omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivin laina löytyy.

Me haluamme kuitenkin painottaa sitä, että uudetkaan lainapaikat eivät aina ole se kaikkein edullisin vaihtoehto. Etenkin pikalainojen eli pikavippien sekä kulutusluottojen osalta, lainojen todelliset kulut vaihtelevat huomattaviakin määriä. Kannattaa siis aina käyttää hieman aikaa lainojen väliseen vertailuun ennen lainan ottamista.

Meidän sivuiltamme löydät vaivatta pikalainavertailun sekä kulutusluottovertailun, jotta oma lainavalintasi olisi mahdollisimman helppo ja tarkoituksenmukainen. Tämän lisäksi voit tutustua myös meidän luottokortit-osioomme.