Pikalainat

Yllättikö äkillinen rahantarve sinut? Mikset siis kääntyisi nopeasti haettavan pikalainan eli pikavipin puoleen, jolla katat menosi turvallisesti ja luotettavasti?

Pikalainojen yhdeksi suuren suosion syyksi mielletään yleisesti niiden saamisen helppous. Kuka tahansa voi hakea pikalainaa netistä tai tekstiviestitse täysin vaivatta. Parhaimmissa tapauksissa rahat ilmestyvät tilillesi jo samana päivänä.

Lainaaheti.com-sivuiltamme löydät saman tien koosteet alan kilpailukykyisimmistä pikalainasivustoista. Jos haluamasi lainasumma vaihtelee 100-2000€:n väliltä, kannattaa tutustua alla olevaan top listaamme. Jos tähtäimessäsi on kerralla isompi hankinta, niin siirry suoraan palvelumme kulutusluotot osioon.

Vertaile pikalainat

Yleistä pikalainoista

Äkillinen rahantarve arjen kiireiden keskellä voi yllättää kenet tahansa. Halutessasi siis satsata hieman ylimääräistä tiukalla aikavälillä, on nopeasti haettava pikalaina eli pikavippi varsin oiva ratkaisu.

Yllättävien menojen kattamiseksi suunnitellut pikalainat ovat tätä nykyä hyvin suosittu lainanhakumuoto, pääsoin johtuen sen yksinkertaisuudesta. Lähes kaikki laadukkaimmatkin lainanantajat tarjoavat pikalainoja, joissa rahat ilmestyvät tilille heti hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen. Voit siis saada tukun rahaa käyttöösi jo sinä samana päivänä, kun olet alun perin lainaa hakenutkin.

Myönnettäköön, että median luoman kuvan sekä julkisesti vallitsevan keskustelun johdosta pikalainoissa eli pikavipeissä on edelleen tietty negatiivinen sävy – näin ainakin yleisesti ottaen.

Todellisuus nykyajan pikalainoista on kuitenkin toinen ja täten myös pikavippien ottamiseen ei liity enää niin vahvoja kielteisiä mielikuvia.

Pikavippeihin liitetyt kauhuskenaariot juontavat juurensa menneiden aikojen epärehellisen suuriin korkoihin, joita moraalittomiksikin luonnehditut ahneet lainayhtiöt perivät. Nykyään nämä rikolliset korot ovat enää muisto vaan, sillä joka ikisen luotettavaksi määritellyn lainayhtiön myöntämät lainat hintoineen ehtoineen, ovat tarkan valvonnan ja säätelyn alaisuudessa. Me lainaaheti.comissa emme luonnollisesti esittele epärehellisesti toimivien lainayhtiöiden tarjouksia sivuillamme, vaan noudatamme korkealle asetettuja laatustandardeja.

Kun asiakas on löytänyt luotettavan lainasivuston kuten esim. lainaaheti.comin, voi hän täysin turvallisin mielin tutustua eri lainayhtiöiden tarjouksiin, sillä tänä päivänä netistä haettava pikalaina ei rahoitusratkaisuna eroa juurikaan pankista haettavasta lainasta. Konkreettisia eroja on käytännössä vain kaksi:

 1. Lainantarjoajia on pikalainojen osalta paljon enemmän vs. Perinteiset pankit
 2. Rahat ovat käytössäsi paljon nopeammin ja vaivattomammin puhumattakaan lainasummien joustavuudesta.

Tehtyäsi päätöksen hakea pikalainaa, vältytkin näppärästi jonottamasta pölyisessä pankkikonttorissa vain päästäksesi vakuuttamaan tylsistyneen pankkivirkailijan siitä, että sinulla on mahdollisuus maksaa lainaamasi raha takaisin. Pikalainoja hakiessa kukaan ei nimittäin pahemmin kysele sinulta motiiviesi tai rahankäyttötarkoituksesi perään. Lainanhakeminen toteutetaan nopeasti, vaivattomasti sekä tietynlaisella tahdikkuudella, jossa omaa yksityisyyttäsi varjellaan.

Taataksesi mahdollisimman sutjakkaan pikalainanhakuprosessin, kannattaa kuitenkin etukäteen olla tietoinen tietyistä perusasioista. Ensi alkuun on äärimmäisen hyvä tehdä itse itselleen selväksi se, minkälaista lainaa oikein on hakemassa. Kun kiikarissa on mikä tahansa pienen ja keskisuuren välillä oleva rahasumma, on omaan tarpeeseen parhaiten soveltuva lainayhtiö helpompi valita, kun itse tietää mitä etsii.

Etsiessä omaan henkilökohtaiseen tarpeeseesi sopivaa lainasummaa tarjoajaa lainayhtiötä, kiinnitä huomiosi alla lueteltuihin perusasioihin ja vastaa itse seuraaviin kysymyksiin:

 1. Mihin minä tarvitsen kyseistä lainaa ja kuinka suurta summaa olen hakemassa? Yleisesti ottaen lainojen kaikki todelliset kulut ovat itse lainasumman mukaisesti muuttuvia, joten ei kannata ylittää omaa lainatarvetta, jos pienempikin summa tekee tehtävänsä.
 2. Kuinka paljon tulen tarvitsemaan maksuaikaa hakemani lainan 100% takaisinmaksuun?
 3. Aionko minä hakea kertalainaa vai onko mahdollista, että rahantarpeeni on toistuva tulevien kuukausien saatossa?
 4. Vaatiiko oma taloudellinen tilanteeni tosiaan tämän lainanottamista, vai onko minulla kenties muitakin keinoja kattaa tulevat kulut?

Edellä esitetty neljän kohdan kysymyspatteristo on oleellinen, mutta ei määrittelevä mihinkään suuntaan. Lainanottamien on tilanteessa kuin tilanteessa harkintaa vaativa toimenpide, jota emme voi lainaa heti.comissa alleviivata tarpeeksi. Tästä huolimatta vastattuasi noihin neljään kysymykseen rehellisesti, ei asiaa kannata kuitenkaan ylidramatisoida.

Pikalainoilla on yleisesti ottaen nyt vuonna 2018 hyvä ja luotettava maine. Pikalainat ovatkin varsin laajasti jo hyväksytty kuluttajaystävällisenä sekä turvallisena rahoitusvaihtoehtona. Kyseessä on loppujen lopuksi varsin yksinkertainen täysi-ikäisen ihmisen suorittama toimenpide ja pikalainaa itse hakevan tiedostaessa omat motiivinsa ei lainanhaku ole missään mielessä problematisoitava asia. Asiakkaan ollessa itse kartalla hakemansa pikalainan käyttötarkoituksesta sekä todellisesta takaisinmaksukyvystään on lainan hakeminen jopa kohtalaisen järkevä toimenpide arjen kiireiden keskellä.

Lienee joka tapauksessa itsestään selvyys, että hakiessasi pikalainaa et mielellään maksa siitä rikollisen suuruista korkoa tai törmää jälkikäteen täysin ennakoimattomiin kuluihin. Tämän vuoksi me lainaaheti.comissa olemmekin koonneet parhaat mahdolliset pikalainoja tarjoavat lainapalvelut puolestasi. Jokainen tilanne ja jokaisen rahantarve on aina uniikki, joten täsmälleen itselleen sopivan lainapalvelun löytäminen löytyy vain ja ainoastaan parhaita lainapalveluita vertaamalla.

Suurin osa vertailutyöstä on kuitenkin jo tehty asiakkaiden puolesta, sillä lainaaheti.comin kokoamien lainayhtiöiden listoista on äärimmäisen helppoa, vaivatonta sekä turvallista löytää oma suosikki ja hakea lainaa.

Painotamme kuitenkin sitä, että sivustojen väliseen vertailuun kannattaa varata tovi aikaa, jotta omaan rahantarpeeseen parhaiten soveltuva vaihtoehto varmasti löytyy. Parhaissa tapauksissa, tässä lyhyessä vertailuvaiheessa asiakas voi säästää yllättävänkin suuria summia rahaa. Ensimmäinen tarjottava laina kun ei aina ehdoiltaan ole se kaikkein paras. Tutustu siis kaikessa rauhassa eri lainavaihtoehtoihin ja luota lainaaheti.comin raudanlujista finanssi-ja rahoitusalan ammattilaisista koostuvaan asiantuntijatiimiin.

Usein kysyttyä pikalainoista

Kuinka kalliitta pikalainat ovat?

 Yleisesti ottaen pikalainoille ei ole olemassa vain yhtä ja ainoaa säädettyä summaa, vaan ne vaihtelevat yllättävänkin paljon riippuen lainayhtiöstä. Tavallisesti kaikki todelliset vuosikorot tarjottavien pikalainojen osalta ovat 5-50% luokkaa.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että edelleen on olemassa tapauksia, joissa otetun lainan todellinen korko on noussut jopa sataan prosenttiin kuluneen lainanottovuoden aikana. Lainoihin sisältyvä korko ei myöskään missään tapauksessa ole lainojen ainoa kuluerä ja kannattaa huomioida, että lähes kaikkiin pikalainoihin liittyy lähes kaikissa tapauksissa muitakin kiinteitä kuluja. Näitä ovat tavallisesti avausmaksut sekä erilaiset nostokulut.

Näistä syistä on äärimmäisen tärkeää muistaa aina tutustua tarkkaan annettuun lainatarjoukseen ja lukea se huolellisesti kohta kohdalta läpi. Kaikki korot ja kulut nimittäin vaihtelevat todella suurella variaatiolla lainayhtiöiden itsensä sisällä. Useimmiten ne ovat suoraan riippuvaisia itse lainatusta summasta sekä sovitusta takaisinmaksuajasta.

Lainojen todelliset vuosikorot kerrotaan tarkalleen usein itse lainatarjouksen yhteydessä ja täten onkin viisasta etsiä eri lainayhtiöiden joukosta niitä, jotka tarjoavat monipuolisia bonuksia ensikertalaisille. Tavanomaisesti ensikertalaisbonus voi olla vaikkapa sellainen, joka tarjoaa ensimmäisen lainan tiettyyn summaan asti ilman mitään korkoja tai kuluja. Pikalainaa hakevan yksilön kannattaa siis ehdottomasti pitää silmällä lainayhtiöitä, jotka palkitsevat uusia asiakkaita.

Ei kannata kuitenkaan ylenkatsoa lainayhtiöitä, jotka eivät tarjoa näitä tervetulobonuksia. Tämä ei vain ole kaikkien pikalainaa tarjoavien palvelujen tapa, mutta se ei automaattisesti merkitse sitä, etteikö niiden lainatarjoukset jo sellaisinaan voisi olla harkitsemisen arvoisia.

Kuinka paljon voin saada rahaa pikalainalla?

Yleisesti haettavat summat vaihtelevat noin 50-2000€ väliltä. On kuitenkin täysin mahdollista saada myös 2000€ ylittävä summa minkä tahansa pikalainapalvelun kautta. Lainayhtiöt tiedottavat yleensä itse hyvin informatiivisesti sivuillaan lainojensa minimi-ja maksimi summat, joten etsivä löytää.

Milloin rahat ilmestyvät tililleni?

 Kun kyseessä on suomalainen pankki, ilmestyvät rahat asiakkaan tilille jopa muutamien minuuttien kuluttua hyväksytyn lainahakemuksen saamisesta. Näin ainakin suurimmassa osassa tapauksista sekä edellyttäen tietysti, että lainaa on haettu lainayhtiön virallisten lainanmaksuaikojen puitteissa.

Tarvitsenko henkilökohtaisen takaajan tai muita vakuuksia?

 Netistä haettavia pikalainoja tarjoavat lainayhtiöt eivät yleensä vaadi erillisiä vakuuksia. On kuitenkin mahdollista, että lainayhtiö haluaa asiakkaan toimittavan joko:

 • Kopion tiliotteesta
 • Kopion palkkakuiteista

Nämä vaatimuksen lainantarjoajan osalta ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia, sillä kuten yllä on todettu: koko pikalainanhakuprosessin ydinajatus on sen vaivattomuus.

Onko netistä haettavan pikalainan hakeminen turvallista?

 Ehdottomasti on. Tänä päivänä kaikki luotettavat lainantarjoajat – ja etenkin ne, joita me lainaaheti.comissa suosittelemme – käyttävät nykyaikaista modernia salattua teknologiaa, joilla mennään takuuseen tiedonsiirron ehdottomasta turvallisuudesta.

Asiaa kannattaa miettiä myös lainayhtiön näkökulmasta: ei ole heidän etunsa mukaista käyttöönottaa menetelmiä, joita ei mielletä luotettaviksi tai, jotka aiheuttavat ongelmia tiedonsiirron suhteen. Kaikki suosittelemamme lainayhtiöt noudattavat alan korkeimpia laatustandardeja sekä eettisesti kestäviä rahoitusratkaisuja.

Kun asiakas itse menee takuuseen itsestään eli tiedostaa oman takaisinmaksukykynsä realiteetit: ei lainanhakuun sisälly riskin riskiä.

Mitkä ovat pikalainan saamisen ehdot?

 Kaikkein yleisimmät asiakkailta vaaditut pikalainan saamisen ehdot ovat:

 • Vähintään 18-vuoden ikä. Tietyissä yksittäisissä lainasummissa ikävaatimus voi olla jopa huomattavasti korkeampi esim. 26-vuotta
 • Puhtaat paperit maksuhäiriömerkintöjen tai muiden talousrikosten osalta
 • Vakituinen suomalainen osoite tai Suomen kansalaisuus
 • Suomalainen puhelinliittymä, verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne (tunnistautumista varten)
 • Kotimainen pankkitili (ulkomaisten pankkien tileille ei ole tapana maksaa pikalainoja)
 • Todennettavissa olevat säännölliset tulot. Mikäli säännöllisitä tuloja ei ole tai niitä on mahdotonta varmentaa, on pienisuuruisen pikalainan saaminen useimmissa tapauksissa yhä mahdollista