Kulutusluotot

Kulutusluotot ovat arjen keskellä ilmenneeseen odottamattomaan rahantarpeeseen loistava ratkaisu.

Verkosta haettavat kulutusluotot ovat nykyään helposti haettavia sekä kaikin puolin luotettavia. Me lainaaheti.comissa olemme koonneet netin parhaita kulutusluottoja tarjoavat lainapalvelut juuri sinua varten.

Koska rahanlainaaminen on aina tärkeä taloudellinen päätös, ei ole viisasta tarttua heti ensimmäiseen vastaan tulleeseen tarjoukseen. Tutustu ohessa meidän asiantuntijoidemme näkemyksiin kulutusluotoista ja niihin liittyvistä oleellisista asioista, jonka jälkeen takaamme, että juuri sinun tarkoitukseesi sopiva rahoitusratkaisu kyllä löytyy.

Parhaat kulutusluotot juuri nyt

Yleistä kulutusluotoista

Kulutusluotot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan kirjaimellisesti kulutukseen tarkoitettuja lainoja. Kenen tahansa arjessa voi ilmetä tilanne, jossa on tarvetta käyttää ennalta suunniteltua enemmän rahaa ja juuri tätä varten jokapäiväiseen kulutukseen tarkoitetut maksunlykkäykset tai lainat eli kulutusluotot, ovat mitä mainioin ratkaisu.

Yleisesti kulutusluottojen suuren suosion syyksi mielletään niiden saamisen vaivattomuutta. Tämä on suurelta osin totta, sillä lainayhtiöt ja muut rahoituspalvelut, jotka myöntävät kulutusluottoja asiakkailleen eivät normaalisti perään kysele yksityisihmisten motiiveja lainanhakuun. Moni asiakas kokeekin tämän kulutusluottojen yhdeksi miellyttävimmäksi puoleksi, sillä rahansaamisen edellytyksenä ei ole minkäännäköistä selvitystä omista henkilökohtaisista suunnitelmista tuntemattoman pankkivirkailijan kanssa. Asiakkaan täyttäessä lainapalvelun luoton myöntämisen perusedellytykset, on koko lainanhakuprosessi käytännössä hoidettu eikä haettavaa lainasummaa tarvitse kauaa odotella.

Halutessasi siis sutjakasta rahoitusta vaihtelevan kokoisiin menoihin, on erittäin harkittu ratkaisu kääntyä luottamusta nauttivien tunnettujen rahoitusyhtiöiden tai pankkien lainapalveluiden puoleen. Näinä päivinä on jo tuiki tavallista saada lainattava summa omalle tilille jo sinä päivänä kun kulutusluottoa on haettu. Mikäli tähtäimessä on hankkia markkinoiden kalleinta viihdeteknologiaa tai ehkä haluat hemmotella itseäsi tavallista hienommalla hotelliviikonlopulla, on se täysin toteutettavissa markkinoiden monipuolisten kulutusluottojen kautta.

Kun asiakas päätyy ottamaan jonkin suuruisen kulutusluoton, sitoutuu hän aina lainasopimuksen ennalta sovittuihin takaisinmaksuehtoihin. Tavallisesti kulutusluottoja maksetaan takaisin luotonantajalle perinteisin kuukausierin, mutta näinä päivinä eri lainantarjoajat ovat ammattitaitonsakin puitteissa hyvin asiakasorientoituneita, joten erilaisiakin lainanmaksutapoja käytetään, eikä mm. kuukausierin tapahtuva takaisinmaksu ole mikään ehdoton normi.

Kulutusluottojen ottamisen arkipäiväistyminen on lainaa hakevien kannalta ainoastaan positiivinen asia, sillä eri lainayhtiöt panostavat entistä enemmän asiakkaiden tyytyväisyyteen, ottamalla huomioon näiden erityistarpeita. Täten lukuisat lainayhtiöt tarjoavat vakioasiakkailleen – sekä usein uusillekin – lainoja, kovin vaihtelevinkin sekä joustavin takaisinmaksuehtojen kanssa. Me lainaaheti.comissa kuitenkin painotamme sitä, että joka ikinen tarjous on uniikki, joten ennen lainaan sitoutumista, lainaehtoihin kannattaa tutustua poikkeuksetta huolellisesti.

Yleisesti voidaan todeta, että markkinoiden kilpailukykyisimpienkin kulutusluottojen hakeminen on tehty näinä päivinä jopa naurettavan yksinkertaiseksi. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että teknologia on tuonut kaiken kirjaimellisesti käsien ulottuville ja näin on asian laita myös netin lainaverkkopalvelujen osalta.

On lähes huvittavaa, vaikkakin myös nostalgista kuvitella, että vielä reilut kymmenen vuotta sitten, oli tavallisempaa jonottaa pankissa lainaneuvojan puheille lainaa saadakseen – sen sijaan, että sen teki vaikkapa omalta kotisohvalta mobiilisovellusta käyttäen. Lainansaamisen helppouden lisäksi itse kulutusluototkin ovat huomattavasti halvempia verrattuna takavuosien pikalainoihin eli pikavippeihin. Ja kuten on jo todettu, kulutusluottojen yleistymisen vuoksi markkinoiden kilpailutilanne on mahdollistanut myös lainayhtiöiden varsin myötämielisen asenteen koskien takaisinmaksuaikoja.

Markkinoiden tarjoamat monipuoliset pikavipit eli pikalainat sekä joustoluotot ovat kategorisesti myös eräänlaisia kulutusluottoja. Siinä missä pikavipin määritelmä lienee lähes kaikille ennestään jo tuttu, saattaa joustoluotto nimenä olla hieman hämmentävämpi.

Joustoluotot ovat joka tapauksessa varsin yksinkertaisesti selitettynä erilaisia lainapalveluita, joissa asiakkaalle annetaan tililuotto tai sitten tälle avataan oma tili. Henkilökohtaiselta tililtä tai sitten tililuotolta asiakas voi omien mielihalujensa sekä hänelle asetettujen luottorajojen rajoissa suorittaa erikokoisia nostoja.

Asiakkaiden runsaasti suosimat joustoluotot ovat valinnan vapautensa puolesta edelleen kasvava rahoitusratkaisu. Lainayhtiöiden tarjotessa asiakkailleen joustoluottoja ilman avaamismaksuja ei ole hankala ymmärtää niiden suosiota. Asiakas voi ilmaisen joustoluottotilin avatessaan siis ylläpitää sitä täysin veloituksetta ja ottaa käyttöön rahaa vasta kun hän itse kokee sitä tarvitsevansa.

Edellä selitetyn jälkeen on helppo käsittää, että markkinat ovat täysin pullollaan erilaisia kulutusluottoja tarjoavista yhtiöistä. Täten me lainaaheti.comissa suosittelemmekin kenelle tahansa lainaa etsivälle, että yhtiöiden välisten tarjouksien vertailuun kannattaa varata hetki aikaa.

Jos lainaa haluavalla on mahdollisuus pieneen ennakointiin rahantarpeensa suhteen, saattaa hän parhaillaan välttyä ylimääräisten kulujen maksamiselta, kun hän etenee harkiten. Juuri tätä varten me laihaaheti.comissa olemme olemassa. Olemme tehneet itse parhaiden lanayhtiöiden välisen vertailun jo asiakkaan puolesta, mutta jokaisen asiakkaan tilanteen ollessa uniikki, kannattaa kuitenkin tutustua kokoamaamme tarjontaan omakohtaisen arvioinnin kautta.

Vaikka asiakkaan tarvitsema rahasumma olisikin kohtalaisen vaatimaton, ei tämän siltikään ole viisasta sitoutua heti ensimmäiseen tarjolla olevaan lainasopimukseen. Kerta rahasummia ei muutenkaan tarvitse päivätolkulla odotella, ei alle 30 min vertailulla ole väliä suuntaan tai toiseen. Asiakkaan tarttuessa lainaaheti.comin tarjoamaan eri lainayhtiöiden vertailupalveluun maltillisella otteella, saattaa tämä säästää jopa muutamien satojen eurojen verran ylimääräisten kustannusten ja erityisesti korkojen kanssa.

Usein kysyttyä kulutusluotoista 

Onko kulutusluoton hakeminen verkosta turvallista?

Ehdottomasti on. Kun asiakas sitoutuu lainasopimukseen, ovat kaikki hänen luovuttamansa tiedot ainoastaan hänen ja lainayhtiön välisiä. Kaikki laihaaheti.comilla listatut yhtiöt ovat luotettavia ja turvallisia, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että ne käyttävät tietosuojaa turvaavaa teknologiaa. Tämä takaa sen, että asiakkaan verkossa tapahtuvat rahansiirrot ovat aina turvallisia. Asiakkaan omakohtaiset henkilötiedot ovat luonnollisesti myös vain yhtiölle luovutettavia, eikä niiden anneta missään olosuhteissa vuotaa kolmansille osapuolille.

Minkälaisia kuluja yleensä sisältyy kulutusluottoihin?

Markkinoiden eri lainoja tarjoavat yhtiöt ovat liikkeellä huomattavinkin eroin nimenomaan koskien kulutusluottojen lainaehtoja. Tämä merkitsee sitä, että kaikki kulut riippuvat täysin niistä palveluista joita asiakas itse käyttää. On selvää, että asiakkaan hakema lainasumma ja siihen kiinnitetty laina-aika määrittelevät suurilta osin kaikki lopulliset kulut.

Yleisesti voidaan todeta, että luottojen todelliset vuosikorot ovat noin 5-50% väliltä. Todellinen vuosikorko merkitsee kussakin tapauksessa myönnetyn lainan lopullisesti maksettavaa korkoa eli sitä korkoa, jonka asiakas on velvollinen maksamaan. Tavallisesti todelliseen vuosikorkoon sisältyy myös lainan kiinteät kulut.

On varteenotettavaa mainita, että on ollut tapauksia, joissa asiakkaan maksama todellinen vuosikorko on saavuttanut satojenkin prosenttien luvut. Tämä ei kuitenkaan ole kovin yleistä ja juuri tästäkin johtuen painotamme sitä, että kaikkiin lainaehtoihin kannattaa tutustua ennen kuin ne hyväksyy.

Kun teet lainaaheti.com sivuilla koottuja lainayhtiöiden vertailua, on viisasta kiinnittää huomiota tiettyyn yksityiskohtaan: muutamat luottoa antavat lainayhtiöt nimittäin ilmoittavat vain lainojen viitteelliset korot. Lainojen viitteelliset korot ovat usein huomattavasti todellista vuosikorkoa pienempiä summia, eikä tämän kannata antaa hämätä.

Mitkä ovat kulutusluoton saamisen ehdot?

 Kulutusluottoihin sisältyvät lainaehdot ovat kaikissa tapauksissa lainayhtiökohtaisia, joten mitään kiveen hakattua säännöstä ei ole olemassa. Suurin osa lainayhtiöistä kuitenkin noudattaa seuraavia ehtoja:

 • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai muutakaan historiaa taloudellisista epäluotettavuus tekijöistä
 • Vähintään 18-vuoden ikä. On tavallista törmätä myös 20-vuoden minimivaatimus ikään sekä merkittävästi isompien lainojen kohdalla jopa 26-vuoden ikään
 • Todistettavissa olevat säännölliset tulot. Vaikka säännöllisiä tuloja ei olisikaan, on lainojen myöntäminen kuitenkin mahdollista pienempien lainojen osalta
 • Vakituinen suomalainen osoite ja Suomen kansalaisuus
 • Suomalainen pankkitili (ulkomaiset tilit eivät yleisesti ottaen käy rahansiirtoihin)
 • Pankin mobiilivarmenne tai verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten
 • Ei aiempia avoimena olevia kulutusluottoja samasta lainayhtiöstä

Minkä kokoisia kulutusluottoja minun on mahdollista saada?

 Kulutusluottojen kautta saatavat summat vaihtelevat huomattavankin paljon riippuen

 1. Luotonantajasta
 2. Omasta rahantarpeestasi

Vaihtelua summien välillä on erittäin paljon aina 100 – 50 000€ väliltä.

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

 Yleisesti ottaen rahat maksetaan tilille jo samana päivänä, kun olet kulutusluottoa hakenut. Vaihtelevuutta toki on riippuen pääsääntöisesti omasta pankistasi sekä lainayhtiöstä. Kaikkein nopeimmissa tapauksissa rahat on siirretty asiakkaan tilille alle viidessä minuutissa. Mitä nopeammin rahat haluaa tililleen, sitä tarkemmin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että lainahakemukset on täytetty lainayhtiöiden maksukäsittelyaikoina. Ellei jotain erityisiä ongelmia ilmaannu, ovat rahat kaikissa tapauksissa siirretty tileille 1-3 päivän kuluttua hyväksytyn lainatarjouksen jälkeen.

Tarvitsenko henkilökohtaisen takaajaan tai muita vakuuksia?

 Kulutusluottoja on mahdollista saada täysin vakuudettomina. Suurin osa verkossa tarjottavista pienistä kulutusluottosummista ovat vakuudettomia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että lainan saadaksesi et tarvitse minkäännäköisiä vakuuksia tai henkilökohtaista takaajaa. Kaikista lainanhakijoista tehdään lähes poikkeuksetta selvitys, jossa heidän yleistä luotettavuuttaan sekä takaisinmaksukykyään arvioidaan. Tämä kuitenkin kuulostaa helposti dramaattisemmalta kuin mitä todellisuus on, eikä toimenpidettä ole viisasta ottaa liian henkilökohtaisesti. Asiakkaalta pyydetään tavallisesti ainoastaan joidenkin liitteiden, jotka takaavat tämän takaisinmaksukyvyn toimittamista.

Näitä liitteitä voivat olla tietyt tositteet kuten esimerkiksi:

 1. Palkkakuittien kopiot
 2. Tiliotteiden kopiot
 3. Veroilmoituksen erittelyosan kopio (tämä on kuitenkin kovin harvinaista)

Tätä toimenpidettä voi kuitenkin hyvällä mielellä pitää osoituksena lainayhtiön luotettavuudesta sekä turvallisuudesta. On ilmiselvää, että oheisten tietojen toimittaminen ainoastaan varmentaa kaikkia osapuolia palvelevan lainasuhteen syntymisen.

Minkälaisia takaisinmaksuehtoja kulutusluottoihin liittyy?

 Yhtään yksittäistä takaisinmaksuehtotapaa ei olekaan, vaan maksuajat vaihtelevat suurestikin seuraavista tekijöistä riippuen:

 1. Oma maksukyky
 2. Lainasumma
 3. Luotonantajan omat ehdot

On syytä todeta, että markkinoilla olevien lainayhtiöiden takaisinmaksuajat voivat vaihdella jopa parista viikosta aina 15 vuoteenkin saakka. Tämä tosiasia alleviivaa lainaa heti.comin painottamaa suositusta: kaikkiin lainaehtoihin tutustumisesta. Täten kulutusluoton avulla saatu rahallinen helpotus arjen kaikkiin tilanteisiin on kaikin puolin vakaalla pohjalla.